Работи што мора да си ги ветите на себеЖивотот не е само убави зајдисонца, пеперутки, нежни зборови, пријатни моменти. Тој може да биде и многу тежок понекогаш. Човек меѓутоа, не треба да се откажува, што и да застане пред него. Сепак тој платил висока цена, за да стигне донекаде и треба да се соберат сили за да продолжи напред.


Една од најважните работи што луѓето треба да ги направат е да се ослободат од својата негативност. Позитивните мисли се пријател на човекот кој го поддржуваат во најтешките моменти. Со нив се чини полесно, повеќе подносливо и подобро.

За да живеете во хармонија со себе, треба да си дадете неколку важни ветувања и да ги извршувате секогаш. Еве за кои ветувања се работи:


1. „Јас ќе преземам одговорност за живот”.

2. „Јас ќе си зборувам љубезно на себе”.

3. „Јас ќе го слушам она што срцето и душата ми велат”.

4. „Јас ќе го живеам својот живот така како што јас сметам дека е правилно, а не како што другите го сметаат за правилно”.
5. „Јас ќе си заминам од односите кои очигледно не се за мене”.

6. „Јас нема да дозволам на лошите нешта да ја украдат мојата насмевка”.

7. „Јас ќе го ценам животот што го имам”.