Професија според месец на раѓањеНаучниците се убедени дека месецот на раѓање има влијание врз изборот на професијата.


Родените во првиот месец од годината имаат големи шанси да станат доктори и инкасатори и многу мали шанси да станат металурзи.

Родените во февруари се со уметнички заложби, ги влече уметноста и имаат богато вооружување. Тие би биле среќни ако се занимаваат со цртање, реклама и воопшто професии кои даваат слобода.


Родените во март сакаат да патуваат, да летаат и воопшто да се во движење. Тие имаат шанса да станат пилоти, бидејќи се чувствуваат добро во воздухот. Не им одговараат професии поврзани со документација, осумчасовна работен ден и строги деловни костуми.

Месеците април и мај предиспонираат кон различните професии. Луѓето кои се родени во овие пролетни месеци, имаат авантуристички дух и сакаат да откриваат перфекција. Родени да ги водат другите, тие се брилијантни оратори. Имаат шанси за реализација во политиката и трговијата.

Родените во Мај се спортисти, но бидејќи се исклучително интелигентни, тие можат да се реализираат успешно и во политиката.

Општо земено, родените во лето имаат многу малку шанси да се реализираат во фудбалот, медицината и стоматологијата.

Родените во јуни се родени директори, а во јули – градители, машиновозачи, писатели и актери.

Тие во имаат големи шанси да станат физичари и добри спортисти.

Најдолго живеат родените во октомври, а најмногу сериски убијци и шизофреници се оние кои се родени во ноември.

Стоматолозите и политичарите се раѓаат најмногу во декември.