Најскапите места за свадбиСвадбата е скапо задоволство, но се случува еднаш во животот.


Изборот на локација за церемонијата и прославата е еден од најважните во подготовките.

Ова се 5 -те најскапи локации за свадба во светот:


1 . Кис, Литл Палм Ајленд, САД – 500 000 долари 

Ако имате на располагање половина милион долари, може да го најмите целиот остров. Литл Палм Ајленд се наоѓа во Флорида. Се дава под наем за три дена  Островот е на пет хектари. Има прекрасни плажи и пејсажи.


kijs

2 . Hotel Caruso, Равена, Италија 430 000 долари чини овој хотел, кој ви дава пристап до 50 соби. Хотелот е популарен меѓу италијанската елита. Градината е прекрасна за свадби и фото сесии.

carus

 

 

 

 

 

 

 

3 . Лаукала Ајленд, Фиџи Овој остров чини 150 000 долари и може да собере до 80 гости. Се нудат сурфање и други водни спортови. Има терен за голф СП 18 дупки. На островот се одгледува кафе кое се нуди на гостите.

 fidzi

 

4 . Taj Arabia, Дубаи, ОАЕ 100 000 долари за ова место во Таџ Махал во Индија . Изградбата на комплексот е вредна 1 милијарда долари и ќе биде подготвена во 2015 година. Зградата ќе собира 30 000 луѓе .

 

tajarabia

 

 

 

 

 

 

 

5 . Vaux – le- Vicomte, Франција – 64 000 долари.  Се наоѓа на 60 километри од Париз. Свадбата тука е како во бајка.

vaux