Категорија: ‘Патувања’

Корзика – островот што измамува воздишки

Корзика има плажи за љубовниците, авантури за нуркачите, историја за љубителите на културата. Овде пространите брегови се комбинирани со убавината на планините, ќе најдете многу активности за вашето тело и богата разонода на вашиот ум.

Тргнав кон земјата која требаше да биде многу подобра од мојата… Но, бргу се вратив

Ќе ме мразат знам, ќе ме мразат за секој збор кој ќе го кажам сега, но што е тоа поразлично од она што се случуваше претходно? Секогаш ме мразеле, зошто некако само јас имав доблест или можеби храброст да ја кажам вистината, онаква каква што многумина не сакаа да ја слушнат, ниту пак да ја […]

“1 час на ден” – предизвикот што ќе ви го промени животот

Што правите со својот живот, кога имате еден час слободно време? Работите, ја проверувате својата пошта, пишувате со некој, го планирате утрешниот зафатен ден? Со животот, кој го водиме, ретко ни останува време за квалитетен одмор, постојано сме под стрес, се трудиме да бидеме продуктивни и мислиме дека времето кое го поминуваме со самите себе, […]

Зошто треба дa го посетите градот Берлин?

Во Берлин ќе ја препознаете енергијата на град кој никогаш не спие. Познат е по својот апсолутен хедонизам и неверојатни призори. Берлинска историја во една улица

Приказна: Додека возел, го сопира полиција мислејќи дека е пијан, а тој …

Автор: Драган Таневски – Добро вечер. Документите ве молам. Ги извлече полека документите од внатрешниот џеб и му ги подаде на полицаецот. – Повелете… – Господине, знаете ли зошто ве застанав? – Не би знаел, стварно… – Возевте многу полека. Овде е зона 50 а вие возевте едвај 20км/ч