„Младите жени доаѓаат со надеж да забременат“ – лековита вода од скопско Катланово развеселува многу семејстваНа само 20 километри од центарот на Скопје се наоѓа селото Катланово каде што се допираат медитеранската клима од југ и умерената континентална клима од север.

Многу од луѓето веруваат дека водите кои течат од чешмите во Катланово имаат различна исцелителна моќ, наводно помагале за лечење на бубрезите, очите, но и за брачните двојки кои немаат деца…

Со полни шишиња и надеж дека оваа вода ќе им помогне се враќаат во своите домови.

Повеќе на втората страна

Страни: 1 2 3