Модерни бои на косата за 2014Стилистите во 2014 ги предлагаат природните бои: бакар-црвено, чоколадно млеко, сива руса, рубин – црвена, карамел, темно махагони, сино-црно.

Уметноста на бојосувањето и тримерите го наоѓа својот сјај во 3D ефектите. Боите во косите се вертикални и хоризонтални. Оваа година е популарна флуидноста за вертикално прелевање од една боја во друга. Модерни нијанси се пепел, розови бисери, корали и бисерни нијанси.

 

Фото: gorodomod