Мажите се поголеми почитувачи на љубовната игра од женитеОбично жените се жалат дека мажите не посветуваат внимание во предиграта во сексот и сакаат директно да минат кон вистинскиот дел што често остава конечно дамите да бидат незадоволни и неисполнети. Ново истражување сепак го покажува токму спротивното. Претставниците на посилниот пол веќе се оние кои копнеат за галење и да се одолговлекува подолго желбата за љубовна предигра.


Околу 18% од мажите кои учествувале во студијата, велат дека посветиле по 30 минути, за да го тјунираат партнерот за секс. Две третини пак признаваат дека би сакале предиграта да трае уште долго, пишува Daily Star. Една десеттина смета дека секс играчките пред самиот секс треба да се продолжат околу еден час.

Во истражувањето учествувале 2.000 луѓе. И мнозинството признава дека сака да има подолга љубовна предигра во кревет. 17% од жените изјавиле дека тие добиваат по 25 минути љубовна предигра под покривката, а вкупните резултати излегува дека идеално време за тоа е токму толку – помеѓу 20 и 30 минути.


Според иницијаторите на истражувањето – Lovehoney и експертот за врските Трејси Кокс – мажите исто така би сакале вистинскиот сексуален дел да трае подолго. Според нив совршено време е меѓу 20 и 30 минути.

Неодамна друго истражување покажа дека всушност кај повеќето господа од моментот на пенетрација до постигнување на оргазам се потребни не повеќе од 2 минути и половина (целосно недоволни на една жена да достигне оргазам).