Кои се најубавите жени во светот?Бразилките се најубавите жени во светот, според ранг листата на сајтот “Дестинејшнс”, кои составија листа со 11-те најубави нации. Првото место е за Бразилките, проследено со Русинките.


Интересно е дека од балканските земји на листата паѓа само Србија, која е на шестото место. Пред неа се жителките на Венецуела, Индија и Шведска.

Во рангирањето со 11 места се уште Франција, Аргентина, Украина, Италија и Јужна Кореја.