Како се прави тесто, кое може да се користи неколку денови за различни колачи или други јадењаЌе ви претставиме рецепт за тесто, кое можете да го користите за различни колачи или други јадења, особено корисно, бидејќи може да стои неколку дена, и да го користите кога ќе ви затреба. Варијанти има повеќе, но овој рецепт е домашен и проверен.


Состојки:

1 кг брашно
1 свеж квасец
1 лажица шеќер
2 јајца
2 јогурти
1 прашок за пециво
½ л млеко


За слатко тесто 2 лажици шеќер

За солено тесто 2 лажички сол


Начинот на приготвување прочитајте го на следната страна:

Текстот продолжува на следната страна

Страни: 1 2