Како да се привлечат парите кон себе според фенг шуиКако што веројатно сте слушнале, фенг шуи е древна кинеска уметност, чија цел е да ја хармонизира енергијата Чи, што пак води до подобрувања во приватноста. Фенг шуи се фокусира главно на поставеноста на домот и покуќнината внатре.


Според сродни сфаќања постојат неколку работи кои можат да се направат за човекот да привлече повеќе пари кон себе. Се смета дека југоисточниот дел на домот е онаа која се поврзува со богатството. Еве како би требало да го украсите домот за да имате повеќе пари:

Ставете зелено растение со многу листови.


Ставете нешто поврзано со вода – слика на водопад или река, на пример, како и огледало.

Предметите кои ги ставате во овој дел на куќата, треба да се со правоаголна или кружна форма.


Според фенг шуи има неколку бои, кои ги привлекуваат парите – зелена, кафеава, сина. Добро е да се украсува овој дел од својот дом со овие бои. Не користете црвен спреј.

Исто така на ѕидовите можете да поставите слики поврзани со богатство – на пример, слики на луксузни стоки, на куќата, за која сонувате или пак спомен од одмор кои сте поминале во елитен хотел.

Важно е овој дел од вашиот дом да е добро осветлен и таму да се чувствуваат пријатни мириси, на пример на пролетни цвеќиња. Некои луѓе ставаат и миризливи свеќи, но препорачливо е тие да се само една до две.