Како да дознаеме дека сме бремени без тест?Во првите недели од бременоста цревата на идната мајка стануваат многу пo-мрзливи од нормалното. Зголемувањето на обемот на крв во телото доведува до дехидратација и запек.


Главоболка

Хормоните ја зголемуваат циркулацијата. Ова доведува до чести главоболки.


Слабост и вртоглавица

За време на бременоста крвните садови се шират, што доведува до пад на крвниот притисок. Последиците се зашеметеност и губење на физичка моќ.


Често мокрење

Причина за тоа повторно се хормоните во телото на жената.

Сепак треба да бидете свесни дека дури и сите овие симптоми може да не се гаранција за тоа дека сте бремена. Исто така има жени кои не доживуваат ниту еден од наведените симптоми во текот на првите недели од бременоста.

Се препорачува тестот да се прави само кога циклусот сериозно ви доцни.

Страни: 1 2