Еве за што може да ги искористите старите алиштаПромената на сезоната не значи дека треба да купите целосно нова гардероба. Ако немате можност во овој моментот да си купите нова облека, дајте живот на подзаборавената облека така што ќе ја обновите.


Редизајнот на старите алишта може да биде исклучително забавен и интересен. Дајте втора шанса на вашите омилени фармерки и маица. Бидете креативни и навистина може да се изненадите од резултатите кои ќе ги постигнете.

Направете малку цепнатинки на старите фармерки. Овој метод се користи повеќе време и гарантирано работи. Бидете храбри и со помош на жилет направете отвор точно под задникот.


Друг трик со кој можете да ги направите старите фармерки актуелни е како да им пришиете џебови од други фармерки позади. Така се добива контраст, кој ги менува целосно старите еднобојни фармерки. Природно секогаш можеме да прибегнеме и до постигнување на саканата боја.

Ставете елегантна чипка. Дантелата изгледа одлично ако ја користите за додавање на џебови. Може и само да ја поставите како романтична нијанса на белење места на вашата омилена маица.


Направете шаблони на различни мотиви и ставете ги на некоја светла маица, панталони или здолниште.

Скратување на долгото старо палто е прекрасна идеја која може да ви заштеди доста средства. Скратете го и додајте големи копчиња.