Како да дознаеме дека сме бремени без тест?Можеби се прашувате дали има начини на кои без тест да дознаете дали сте бремена. Постојат неколку симптоми на раната бременост, преку кои жената може да научи дали е веќе зачната. Сепак најсигурниот начин да дознаеш, е преку крвна слика или ултразвук, па понекогаш дури ни тестовите не се сигурен метод.


Чувствителни гради

Две недели по зачнувањето кај повеќето жени почнуваат да се појавуваат чувства за потешки и чувствителни гради. Ова се случува како резултат на хормоналните промени кои се вршат во телото за време на бременоста.


Замор

Многу жени се чувствуваат омалаксани во првите недели. Тогаш крвниот притисок и нивото на шеќер во крвта се намалува. Тоа ја тера жената да се чувствува повеќе уморна и поспана од вообичаеното.


Констипација

Страни: 1 2