Градите на жената го издаваат нејзиниот карактерСпоред психијатарот Пиеро Лоренкони претставничките на понежниот пол, кои кријат во деколтето гради со форма на лимони, се вистински тигрици во кревет. Тие се енергични, обожаваат да се смеат и се полни со живот.

Убавините кои носат гради во форма на дињи, пак воопшто не се за препорачување, смета италијанскиот стручњак. Според него овие надарени дами воопшто не сакаат определба во креветот. Тие преферираат мажите да се воодушевуваат на готово, но не и да ги соблекуваат.

Жените со гради како ананаси пак се интелигентни и често започнуваат успеси во кариерата. Тие се исклучително верни на партнерот и ретко отстапуваат од вистинскиот пат.

Ако под маицата на една дама се наоѓаат два заоблени портокали, тоа значи дека таа е уверена и точно знае што и кого сака во животот. Овие жени не одат со еден маж само заради сексот, туку сакаат долги разговори и романтични изненадувања.

Оние кои кријат гради со форма на грејпфрути под градникот ги изненадуваат половинките со секси и густи гради, и не се слават како палави љубовници. Овие жени изгледаат еротски, но всушност се срамежливи и доста ” кисели ” во сексот.