Еве како изгледа идеалното женско тело според научницитеИдеалната жена е висока 1,68 метри, тежи 63 кг., а обиколката на градите и колковите се соодветно 99 и 91 см


Научниците го решија спорот меѓу многу дами и господа, за како треба да изгледа совршеното женско тело. Идеалната жена е висока 1,68 метри, тежи 63 кг., а обиколките на градите и колковите се соодветно 99 и 91 см.

Ова го покажува истражувањето спроведено од Универзитетот во Тексас. Авторите на истражувањето ги земале во предвид карактеристиките како висина, тежина, должина на косата и форма на лицето.


Овие димензии ги има 34-годишниот модел и актерка Кели Брук.