Девојче на 2,5 години го фасцинираше светот во уметничко лизгање (видео)Видеото, распространето во социјалните медиуми, покажува како Русија произведува деца шампиони во уметничко лизгање. Таква е и 15-годишната Јулија Липницкаја, која пред неколку дена зеде олимписко злато во Сочи.

Клипот подолу е од детско спортскиот натпревар во Казан, отворен од волшебната мала Катарина Вит Лиана Кадајрова. Според некои руски сајтови детето има 2,5 години.