Ако мажот до вас ги прави овие работи, немој да си одиш од него1. Умее да го смирува гневот


Вистинскиот партнер знае како да го смири твојот гнев. Знае и како да не налева масло на огнот, кога си лута и нервозна. Ако чувствуваш како гневот во тебе се намалува, кога ќе те прегрне, ако неговиот глас и поглед те смират, биди сигурна – тоа е твојот маж. Мажот, од кого не треба да си одиш. Бидејќи повеќето мажи бегаат од гневот. Повеќето мажи не сакаат да се соочуваат со негативните емоции со кои се соочува во овој момент жената до нив. Но, не и тој. Тој не бега од твојот гнев. Бидејќи не бега од тебе.

2. Не се обидува да те контролира


Вистинскиот партнер ти остава празен простор – колку и кога сакаш. Тој не е љубоморен ако имаш активности кои се само за тебе. Тој ја разбира твојата потреба од време на време да остануваш сама. Се разбира и потребата да споделуваш работи со пријателките кои не можеш да ги споделиш со никој друг.

3. Верува во тебе

Вистинскиот партнер не се сомнева во твојата верност. Бидејќи не се сомнева и во својата. За него работите се јасни. Ти си жената за него и тој е мажот за тебе. Знае дека твоето срце му припаѓа, зашто ти го подарил и своето. Затоа не биди љубоморна и не се плаши дека ќе зарежеш уште едно недоразбирање меѓу вас. Знае дека врската го зајакнува со времето. Знае дека карактерите исто така се прилагодуваат со времето. Но, најмногу знае дека љубовта ви станува силна со времето. Само затоа што е вистинска.

4. Те поттикнува

Вистинскиот партнер го гледа потенцијалот, скриен во тебе. Дури кога ти самата не го гледаш. Тој верува во твоите способности. Дури и кога ти не веруваш во нив. Тој те поттикнува да ги следиш своите соништа. Дури и кога ти си подготвена да се откажеш од нив. Вистинскиот партнер те предизвикува да ги надминеш ограничувањата да ризикуваш, да се бориш, да се развиваш. Тој те поттикнува да одиш напред – да најдеш подобра работа, да одделуваш повеќе време за себе, да живееш поздраво. Да живееш подобро.

5. Те сака безусловно

Вистинскиот партнер те сака и прифаќа целосно. Со сите твои недостатоци. Со сите работи кои ти се сака да можеше да се промениш. Тој го сака твоето тело токму онакво какво што е. Бидејќи тоа е твоето тело. Ти го сака карактерот, токму таков каков што е. Бидејќи тоа е твојот карактер.

6. Ти покажува нови работи во животот

Вистинскиот партнер те учи да гледаш на светот на нов начин. Да се ​​радуваш на работи кои до неодамна не си ги забележал. Или си заборавила да ги забележуваш. Те учи да се радуваш на животот. Сега. Во овој момент. Учи да бидеш благодарна за се што имаш, за сè што си имала, и за сè што ќе имаш. Те учи да веруваш во животот. И во себе. Во вас двајцата. И во љубовта.