Знаците дека се соочувате со типичен ЛавСекој знак има свои позитивни и негативни страни. Иако генерално луѓето се различни, некои карактеристики на нивниот Хороскопски знак дефинитивно ги зближува.

Што се однесува до љубовниот живот, таму знакот исто така има значење. Пример, типичниот Лав е дружељубива личност со понекогаш срамна смисла за хумор. Ако неодамна излегувате со маж од хороскопскиот знак Лав, еве кои се неговите карактери. Сепак треба да бидете подготвени за она што ве очекува:

Душата на компанијата. Една од најпознатите црти на лавот е фактот дека тој секогаш сака да биде душата на компанијата. Тој никогаш не се трга од центарот на вниманието и расказите му се оддаваат исклучително лесно. Затоа средбите со Лав никогаш нема да бидат здодевни – секогаш ќе има за што да разговарате. Се ќе биде забавно, освен ако и вие не се стремите да бидете во центарот на настаните – тогаш ќе ви треба да се логирате во директна конкуренција со лавот. А тоа може да биде навистина вознемирувачко.

Страст. Барате ли некој кој нема инхибиции? Значи дефинитивно ви треба маж Лав! Овие претставници на зодијакот одбиваат да живеат без задоволство во секоја смисла на зборот. Лавовите сакаат да се заљубуваат.

Љубомора. Немојте да се изненадите ако Лавот, со кого излегувате,  е љубоморен на најмалите нешта. Овие мажи имаат тенденција да мислат дека се им припаѓа. Ова важи и за вас, што пак ја објаснува љубомората во поголеми граници. Лавот е љубоморен особено многу на други мажи, бидејќи има кревко его и неговите чувства лесно можат да бидат повредени.

Тврдоглав. Ако излегувате со Лав, веројатно сте забележале дека тој е секогаш во право. Тој станува многу нервозен, ако некој се обидува да го промени мислењето или да му покаже дека не е во право. Често најдобар начин да се справи со инает лавот, е откако фино го погалите неговото его. Без разлика колку силно му врескате – тоа нема да го трогне. Тој ќе реагира многу подобро со “нежно” убедување.

Фасцинација. Лавовите можат да бидат неодоливо симпатични. Ако излегувате со Лав, најверојатно веќе сте сфатиле дека тој многу добро може да го користи својот шарм, за да освои некоја жена. Лавовите многу сакаат флертување.