Зa прв пат во историјата: маж роди здраво бебеВо јужноафриканското гратче Розета се случило вистинско чудо! 37-годишниот невработен Сиднеј Вилијам Бекстон станал првиот човек во историјата кој родил здраво бебе, пренесува WNDR.


Бекстон е дијагностициран како шизофреник кој тврди дека бил киднапиран од вонземјани точно 9 месеци пред породувањето. Мажот поднел официјален извештај во полицијата, каде го сметале за луд.

Интересно е дека мажот е роден со синдром на андрогинот интензитет – состојба која хипотетички би му дозволило да развие и јајници заедно со машките репродуктивни органи.


“Сеуште не можеме да објасниме како се случило! Дури и пациентот да развил јајници во своето тело, пристапот до нив би бил невозможен – тој нема женски полови органи!”, раскажува воодушевено д-р Крузберг!

truden


Сиднеј родил здраво машко бебе со царски рез. Детето веќе е предадено на социјалните служби, бидејќи родителот е присхички нестабилен.