Вистинската убавина нема димензии (Фото 18+)Убавината не е секогаш прашање на совршенство. Всушност, во повеќето случаи тоа се крие во малите, но неверојатно симпатични (не) совршенства.

Модниот фотограф Викторија Јанашвили придава години од животот на снимањето на преубавите кадри кои го докажуваат токму тоа. И еве сега тоа создава книга со избрани фотографии кои се издигнуваат во култ на женското тело во сите негови форми. Самата Викторија вели дека преку овој проект се надева да ги раскрши стереотипите и да им помогне на жените да се чувствуваат добро во својата кожа независно од големината.

Целта е да се убедат жените да погледнат на себе на нов начин, да го љубат своето тело, да се откажат од следење на стереотипите, наметнати од медиумите.

Но, главната нејзината мисла е да се покаже слика на “нормална жена”, која го сака своето тело.