Со тело на грчка божицаTелото на Скарлет Јохансон е најблиску до златниот пресек на античките Грци, објавија во “Дејли мејл”.

Коефициентот на Скарлет Јохансон е 1,560, а златниот пресек на античките Грци е 1,618. Некои ѕвезди се со повисок коефициент, но Скарлет Јохансон е најблиску до “божествената пропорција”.


Ким Кардашијан е втората по совршенство со коефициент 1,558, а Хелен Мирен – трета со 1,546.

johanson2Камерон Дијаз и Ел Макферсон се на осмото и деветтото место.


Кај Скарлет Јохансон соодносот меѓу бистата, половината и колковите е 96,4 проценти од златниот пресек што со милениуми е признато за идеал за убавина.

На четвртото место во рангирањето е Мерилин Монро со коефициент 1,718.

Петта е Рита Ора, шеста Кели Брук, седма – Кејти Пери. Салма Хајек е десетта со коефициент 1,838.

“Не е потребно да си кожа и коски како модел, за да си убава”, рече основачот на компанијата “Блубела” Емили Бендал.