Што ќе се случи ако немаш секс подолго од една недела?Сексот не е само момент на задоволство – тој носи здравствени придобивки кои не можете ни да си ги замислите
Но, како и кај другите физички активности, при прекин со вежбањето, придобивките од него се губат. Затоа многу експерти кажуваат дека немањето секс повеќе од една недела има негативни последици врз телото, пишуваат од Актуелно24.


  1. Стрес
    Интимните односи со партнерот се многу практичен начин да го редуцирате стресот. Поради тоа, кога ќе престанете да имате секс, го губите тој бенефит. Според една студија, редовното водење љубов со партнерот влијае позитивно врз физичкото и менталното здравје.

Страни: 1 2 3