Што ќе се случи ако немаш секс подолго од една недела?  1. Проблеми со срцето
    Физичката активност влијае во насока на подобрување на кардиоваскуларниот систем – сексот е физичка активност, што значи дека ги подобрува циркулацијата и срцевото здравје.

Во едно неодамнешно истражување докажано е дека паровите кои имаат секс барем еднаш неделно, имаат намален ризик од срцеви заболувања, за разлика од паровите кои имаат секспоретко. Што се случува на психолошки план?


Страни: 1 2 3