Што издаваат чевлите кои ги носат луѓетоБил Клинтон, се прослави со бројни изневерувања, и тој носи 45 број чевли. Ногата му е поголема од оние на сите други американски претседатели, почнувајќи од Абрахам Линколн.


Чевлите се индикативни и за многу работи, освен за верноста. Нивниот стил, цената, бојата, и состојбата ја издаваат емоционалната состојба на човекот, па дури и неговите политички ставови.

Скапите чевли обично ги носат успешните луѓе со добри плати. Светлите и колоритните избираат екстроверт, се додава во истражувањето.


Практични и функционални чевли носат оние кои треба да им угодат на другите.

Мирните луѓе носат чевли кои изгледаат непријатно.