Сексот според формата на задникотКај жените задните делови можат да се категоризираат вака:


Газе-круша – Тоа е заокружено во долниот дел. Често е ефектна комбинација со тенка возбудувачка половина. Жените со такви „круши” цел живот се борат со целулитот без особен успех. Но, пак се многу женствени и страсни фаќајќи во сексот. Тие се меки се како карактер – можат сè да разберат и простат, па дури и неверство.

Мал задник – Тоа може да го исполни секој неразумен поврат и со тоа да ги заработува машките мераци.


Задник-праска – Сите мажи го сакаат. Во комбинација со идеална линија на колковите и тенок појас овие смели, сочни и тврди хемисфери се стимулираат дури облечени – со минижуп или фармерки. Иако се исклучително сексапилни на прв поглед, овие дами често ги фрустрираат мажите – не се особено темпераментни во кревет.