Причини и решение за лошиот здивЛошиот здив е далеку од невообичаена појава, но за него не се зборува доволно. Покрај тоа што тоа е проблем на голем број луѓе, и понатаму останува табу тема.


За да избегнете непријатни ситуации, битно е да се запознаете со причинителите и начините за превентива на лошиот здив.

Иако одредени намирници како лукот или ротквиците предизвикуваат непријатен мирис во устата, постојат луѓе кои константно патат од овој проблем. Без разлика што ќе изедете, неправилната орална хигиена ќе има последици.


За свеж здив битно е миење на забите после секој оброк, но тоа не е доволно. Тоа е првиот чекор, а него треба да го следи измивање со антибактериска течност и чистење на јазикот.

Забите мораат да бидат чисти и здрави, а разните заболувања на непцата го зголемуваат проблемот со лошиот здив


Што кога и покрај оралната хигиена, проблемот постои

Страни: 1 2