Оваа жена се нема насмеано 40 години, а кога ќе ја дознаете вистината зошто …


Британка не се насмевнала во текот на 40 години, за да се избегне појавата на брчки, соопшти Daily Mail. Тес Кристијан почнала да ја ограничува мимиката уште од 10-годишна возраст. Веќе 50-годишната жена смета дека нејзиниот метод е поприроден од употребата на ботокс, на пример.

Таа кон 40-те години почнала да забележува дека изгледа помлада од нејзините врснички.

Главната причина е дека таа никогаш не се смее и не го раширува или собира лицето и деловите околу него. Заклучокот е дека смеењето води до поголема збрчканост на лицето.

Продолжува на следната страна:

Страни: 1 2