Ниту корона вирусот не ги спречи: Ана и нејзиното момче се венчаа среде град, а реакциите на луѓето од продавниците беа најдобриЉубовта не може да го запре вирусот корона ниту. Пример се младенците, Ана и Дин, кои и покрај сегашните мерки за ограничување на редот и социјалната дистанца, се венчаа, пишува Блиц.


Ако љубовта е вистинска и силна, луѓето туркаат граници и бариери. Најдобар сведок за ова е една млада двојка од Задар која и покрај моменталната состојба во Хрватска, сепак најде начин да се венчаат.

Ана Шкода и Дин Раониќ се венчаа во Задар во понеделникот, без да ја прекршат забраната за собирање.


Според фотографот Антонио Мисе, кој ја снимил нивната свадба, на младенците им била дадена дозвола да фотографираат од властите во Задар.

Текстот и фотографиите на следната страна:


Страни: 1 2