Дали на заразените мајки им е дозволено да дојат бебиња?Сите се прашуваат како кинеските експерти успеале да го запрат КОВИД-19. Нивните анализи се внимателно проучени, а нивните стратегии и методи на лекување се преземаат и имплементираат во здравствените системи на други земји. Еве како тие изгледаат, од своја гледна точка, објаснети по исклучително важни прашања во врска со вирусот корона.


Два месеци по првиот регистриран случај СОВИД-19 во Вухан, кој се појави на крајот на декември минатата година, кинеските експерти беа во можност да го запрат вирусот корона. Веста за затворање на последната привремена болница во овој град беше потврда за таа победа. И после тоа, кинескиот модел беше честа тема за експертската јавност.

Кинеска страница посветена на COVID-19 дава одговори на бројни прашања на читателите поврзани со вирусот кој предизвика коронарна пандемија. Ова се само некои од нив:


Прашање: Дали на заразените мајки им е дозволено да дојат бебиња?

Продолжува на следната страна:


Страни: 1 2 3