Момче од Франција позитивно на коронавирус имало контакт со 172 лица, а кога ќе дознате колку заразил…Неодамна, веста за деветгодишно момче од Истокот на Франција, кое беше заразено со коронавирус, контактирајќи со повеќе од 170 луѓе, фрла ново светло на пандемијата „Ковид-19“ и повторно го поставува прашањето колку се моќни децата?!


Според „Гардијан“, момчето било еден од контактите на заразениот претприемач Стив Волш, првиот британски позитивен вирус во Велика Британија, кој уживал во некои од ски-центрите во Франција. Волш веројатно го добил вирусот кога бил на деловна средба во Сингапур, пред да го прошири вирусот во Франција.

Повеќето од гостите од одморалиштето биле заразени со вирусот, но истрагата на француските јавни здравствени власти открила дека деветгодишно момче кое било во групата било заразено, но не го пренело вирусот на никого и покрај тоа што бил во контакт со најмалку 172 лица од три различни ски-школи. Сепак, за претпазливост, сите беа ставени во карантин.


Тестовите покажале дека момчето има коронавирус, а интересно е што неговиот брат и сестра не биле заразени со Ковид-19.

Продолжува на следната страна:


Страни: 1 2