Каков пар сте во сексот?Нема пар што нема да каже дека не е посебен, но се покажало дека постојат неколку типови на парови под кои може сите да се сведат.

Секој пар би сакал да е единствен и посебен, и на некој начин така е, но кога се гледа пошироката слика, сексуалните терапевти тврдат дека всушност може да се идентификуваат шест видови парови според нивното однесување во текот на сексот.


Можеби најлесно е да започнеме со здравиот пар, кој се состои од две личности кои сакаат да го задржат својот идентитет и да бидат плус со некого. Во случај тоа да се две отворени личности, неоптоварени, големи се шансите врската да биде долга. Истовремено, тие се во состојба да ги искомуницираат своите сексуални потреби, па не им недостасува страст и двајцата иницираат секс.

Разделениот пар е оној чија љубов изгледа како да е на работ на пукање поради заштита на индивидуалните права и желби, но сексот е динамичен и страстен поради постојаниот страв дека може да дојде до прекин на врската.


Страни: 1 2