Една ќеркичка откри на својот татко дека мајката е со љубовник во спалната! Еве што се случи!Здраво сонценце! Тато е. Мама наоколу ли е? ”


“Не тато.

Таа е горе во спалната соба со чичко Пол. ”


По кратка пауза, таткото вели: “Но драга, ти немаш” чичко Пол ”

“О, не-не, имам! Горе во спалната соба со мама е, токму сега! “

Кратка пауза. “А-аа, добро тогаш. Еве што сакам да направиш! Остави го телефонот на маса, качи се горе, тропни на вратата и викни и на мама дека колата на тато штотуку паркира пред влезот. ”

“Добро тате, само секунда!”

Неколку минути подоцна, девојчето се враќа кај телефонот. “Јас го направив тоа тато.” “И што се случи сонценце?”, прашал тој.

“Па мама се уплаши многу, скокна од креветот без облека и почна да трча наоколу. Се сопна од тепихот, ја удри главата во регалот и сега воопшто не мрда! ”

“Боже Господи! А со “чичко” Пол што стана? ”

“Тој исто скокна од кревет без облека. Исто така беше исплашен и скокна од задниот прозорец во базенот. Мислам дека, сепак, тој не знаеше дека минатата недела го испразнивме базенот за да го исчистиме и мислам дека сега е мртов. ”

Долга пауза …

Тогаш таткото вели: “Aххх, базен? … А ова 486 5731 ли е?”