Должината на прстите го издава карактеротКарактерот на луѓето е шифриран во формата на телото. Дури и да не сте заинтересирани за потпирање на формата на черепот на носот и големината на стапалото, сигурни сме дека ќе ви биде необично да прочитате како прстите укажуваат за тоа каков човек сте.


Така, видете ја левата рака, со испружени прсти.

Ако безимениот прст е подолг од показалецот, раката ви е тип А според нашата графика.


Тоа значи дека сте многу убави. Поседувате шарм кој другите го наоѓаат за неодолив. Вие сте амбициозни и често превземате ризици. Работите како воени лица или инженери. Хоби ви се крстозборите и шахот.

Тип B се со пократок прстен на прстот, во споредба со показалецот. Имате висока самодоверба, но тоа ве прави арогантни. Љубители сте на осаменоста и издржувањето.

Не сте од луѓето кои го преземаат првиот чекор во една врска, но секогаш се радувате на вниманието што ви се нуди.

Тип C, со еднакви по должина показалец и прстен на прстот, се мирољубиви и ги затајуваат скандалите по секоја цена. Добро се организирани и ќе најдат заеднички јазик со секој. Во врските се вистинити, нежни и грижливи кон партнерите.