Чудо во манастирот Свето Преображение: Еве што се случило со три икони од иконостасотВо храмот Свето Преображение во Србија три икони од иконостасот започнале да мироточат за време на служењето на Светата литургија, на која, поради забраната за собири, присуствуваа само свештениците.


Иконите на Исус Христос, Пресвета Богородица и Свети Архангел Михаил мироточат веќе неколку дена, на радост на тамошните верници, а свештеникот Анѓелко Ковачевиќ, кој служи во овој храм, раскажа што се случило:

– Пред крајот на Светата литургија погледнав кон иконата на Исус и забележав како на иконостасот има некакви траги. Првично си помислив дека тоа е масло од кандилото, за на крајот од Светата литургија водиме дека се работи за мироточење.


За фотографиите на следната страна:

Страни: 1 2