BODYTEC тренинг со ЕМС технологијаКонечно и нашите граѓани ќе може ги искусат бенефитите на најсовремената генерација на фитнес тренинзи.Салонот на BODYTEC нуди фитнес сесии со помош на висока технологија базирана на електро-мускулна-стимулација (ЕМС)


Што е EMS?

ЕМS  или electric muscular stimulation,  од технички аспек гледано е тренинг каде сите мускули се опфатени со помош на импулсна струја. Што значи тоа?

wGRB


Во секојдневниот живот, нашиот централен нервен систем испаќа електрични импулси за контрола на нашите мускули за нивната акција. ЕМS го користи истиот принцип на спроведување на електричната стимулација до мускулот, но навлегува подлабоко во мускулните слоеви кои се потешки за активирање кога станува збор за конвенционалниот тренинг.

Ефектот од користењето на BODYTEC и поголем доколку тој се користи истовремено со дополнителни вежби, кои се изготвуваат за вас и вашите потреби од страна на професионални тренери, без никакви последици по вашето здравје.

Добрите страни на EMS

 Во последно време ЕМS почна да зема се поголем зaмав во фитнес светот а следниве истражување ќе ве уверат и зошто:

  • Дефинирање на мускулот и зголемување на издржливоста

BODYTEC ја користи електричната стимулација за поголема контракција на мускулот, со ова на различен дел од телото може да се котрахира различен мускул со различен интензитет, па така во зависност од вашата потреба со изготвување на разлчна програма добивате дефиниција на мускулот и зголемување на издржливоста. Ова се потврдува и со истражувањето од Bayreuth University и German Sports University дека користењето на ЕМS при вежбање дава 18 пати подобри резултати од конвенционалниот начин на вежбање во фитнес теретана.

  • Зголемена максималната издржливост за краток период

Со помош на ЕМS се добива зголемување на максималната издржливост за многу краток период, всушност научно е докажано дека за само 20 минути со EMS се заменуваат 3 тренинзи од по 90 минути конвенционално вежбање со средна тежина, што гледаме дека заштедува дополнително време а дава загарантиран резултат.

  • EMS е одлична за вашите зглобови

Како што ни е веќе познато една од причините за отсуство од вежбање е болката во зглобовите, епа ние за вас имаме одлична вест. EMS е одлична за подобрување на неурамнотеженоста на мускулните зглобови, бидејќи интензитетот на вежбањето се врши со зголемување на електричните стимулаци, додека пак конвенционалниот начин на зголемување на интензитет на вежбање се врши со подигнување на поголема тежина, со трчање, скокање што би предизвикало замор и повреди доколку не се постави правилно положбата на телото при вежбање. Со тоа уште еднаш се докажува дека ЕМS е одличен за оние кои имаат проблематични зголобoви.

Повеќето луѓе страдаат од мускулната неурамнотеженост во грбот од каде потекнуваат сите болки при движењето.Со користење на ЕМS методот се наведува вашата област на појавување на болката и се работи на стимулација на тој дел од телото со цел да се подобри и зајакне таа група на послаби мускулни групи за да се врати урамнотеженоста. Ова мускулна слабост се појавува како резултат на недостатокот од секојдневно движење, неправилно седење во текот на денот, што верувајте со употреба на ЕМS методот има видни резултати.

Првиот Bodytec центар во Македонија се наоѓа на ул. Димче Мирчев бр.20 ло.6, Скопје.

Повеќе информации и резервации може да се обезбедат на телефонскиот број: 077 833 332, на е-mail: info@bodytec.mk, преку официјалната веб страна: http://www.bodytec.mk