12 работи кои успешните жени ги прават различноДенес жена не е синоним на мајка и домаќинка, за многу дами семејството и децата не се цел број 1 во животот. На прво место на листата со приоритети се кариерата и личниот развој.


Природно, секој има свои претстави за успех и среќа, но има неколку работи кои ги обединуваат успешните жени:

1. Работат со страст


2. Не очекуваат се да биде совршено – ниту од себе, ниту од другите

3. Често тие стануваат шефови

4. Или ќе се омажат за кого треба, или нема да се омажат воопшто

5. Тие веруваат дека ќе успеат

6. Не се плашат да преземат ризици

7. Знаат дека успехот и неуспехот одат рака под рака

8. Тие се грижат за вашата физичка состојба

9. Тие знаат дека листата со задачи никогаш нема да биде завршена … и немаат ништо против тоа

10. Тие си го планираат и личното време

11. Знаат како да создаваат нови пријателства и да ги задржат

12. Тие покажуваат благодарност на луѓето околу себе