Зошто некои луѓе се плашат од врзувањеЛуѓето се социјални суштества и тие се плашат од осаменост. Токму тоа ги тера многу жени, а и мажите, да одржуваат врски кои не ги прават среќни. Само за да не останат сами.


Постои сепак една посебна “раса” луѓе кои мислат на сосема спротивен начин – тие се стаписани од можноста да се поврзат и го наоѓаат својот мир во животот на неврзаните.

Ако се прашувате кои се причините некои луѓе да се плашат да се влезат во врска, еве и неколку можни:


Тие не се плашат да спијат сами. Се плашат да спијат со погрешниот човек

Многу пати по одличен секс, доаѓа жалење. И прашањата од типот на: “заслужуваат ли да го правам?”, “Зошто го направив?” итн. Луѓето преферираат неврзан живот, не сакаат да бидат повредени.

Тие не се плашат да се хранат. Се плашат да не го изгубат уживањето во храната, заради непријатен разговор.

Тие не се плашат да не прават секс. Се плашат од тоа што би можеле да направат лош секс

Освен тоа голем дел од овие луѓе се на мислење дека не треба друг човек, за да се доживее сексуално уживање.

Тие не се плашат од празниот простор во креветот до себе. Се плашат од тоа да се будат до непознат човек.

Главната загриженост на луѓето, плашејќи се од врзување, е да не падне на погрешен човек. А сепак побарувачката на вистинската партнерка може да потрае подолго време … и несоодветните средби.

Тие не се плашат од тоа дека никој не им пишува. Се плашат дека би можеле да седат над телефонот целиот ден и да чекаат некој да им пишува.

Некои луѓе едноставно се стаписани од играта на “мачка и глушец”, која обично се игра секој пат помеѓу две лицата, меѓу кои има привлекување.

Тие не се плашат да бидат неврзани. Се плашат дека можат да бидат врзани со некој кој не ги прави да се чувствуваат вистински.

Овие луѓе се загрижени дека би биле во врска со човек кој ќе сака да ги менува.

Тие не се плашат од тоа дека може да изгубат пријател. Се плашат дека треба да прават компромиси со пријателствата, поради погрешен човек

Овие луѓе бараат човек, кого ќе го чувствуваат како најдобар пријател и најдобар љубовник. И заради кого нема да им се наложи да ги игнорираат вашите најблиски.

Тие не се плашат од тоа да бидат сами. Се плашат дека можат да бидат со некого, кој ги тера да се чувствуваат осамени

Такви примери од реалноста се многу, па некои луѓе со право се загрижени за тоа.