Животот е игра, а ова се правилатаКога размислуваме за животот, сфаќаме дека тој не е ништо комплицирано, но луѓето се тие кои го прават комплициран.


Животот е игра, тоа треба да го сфатиме сите и да ги следиме правилата кои сите ги прават победници, бидејќи сите во животот имаат право на победа доколку играат според правилата.

Затоа уште денес започнете да го гледате животот како игра, а овие правила научете ги на памет за полесно да играте правилно и да победувате со секој потег.


– Гледај го неуспехот како нов почеток, не како крај.
– Никогаш не престанувај да учиш.
– Не верувај во сè, но сомневај се во сè.
– Научи ги другите на она што го знаеш.
– Анализирај објективно.
– Делувај хумано.
– Почитувај конструктивен критицизам.
– Давај комплимент и пофалба каде што е потребно.
– Преземај иницијативи.
– Дознај ги одговорите прво на потешките прашања наместо на полесните.
– Сакај го тоа што го правиш или тој што е со тебе, во спротивно напушти.
Играчи, со кое правило би ја надополниле листата?

Извор: Велес прес