ТАБЕЛА НА ДЕБЕЛЕЕЊЕ: КОЛКУ ВРЕМЕ ТРЕБА ДА ВЕЖБАТЕ ЗА ДА ГИ СОГОРИТЕ СЛАТКИТЕ ЗАДОВОЛСТВА?НАРЕДЕН ПАТ ПРЕД ДА ПОСЕГНЕТЕ МЕЃУ ГЛАВНИТЕ ОБРОЦИ ПО МАЛО ЧОКОЛАДО, НЕКОЈ ЛИСНАТ ПРОИЗВОД ОД ПЕКАРА ИЛИ МАЛКУ ЧИПС, ВРЕДИ И ДА ЗНАЕТЕ КОЛКУ ФИЗИЧКА ВЕЖБА ЌЕ ВИ БИДЕ ПОТРЕБНА И ДАЛИ САКАТЕ ДА ВНЕСЕТЕ ТОЛКУ ПРАЗНИ КАЛОРИИ ВО ВАШИОТ ОРГАНИЗАМ.


ВАШИТЕ ПРЕХРАМБЕНИ НАВИКИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ПРОМЕНИ МНОГУ ЕДНОСТАВНО, ДОВОЛНО Е ДА ЗНАЕТЕ КОЛКУ ВРЕМЕ ТРЕБА ДА ПЕШАЧИТЕ ИЛИ ДА ТРЧАТЕ ЗА ДА МОЖЕТЕ ДА СПРЕЧИТЕ ДЕБЕЛЕЕЊЕ ДУРИ И ПО НАЈМАЛОТО ЧОКОЛАДО ИЛИ ПАК, ОНА УТРИНСКО КАПУЧИНО ОД НАЈБЛИСКОТО КАФУЛЕ.

tabela-na-debeleenje-shto-pravat-slatkite-zadovolstva-na-vasheto-telo-01


ЗА ПРИМЕР, МОЖАТ ДА ВИ ПОСЛУЖАТ И ДВЕ ПОГОЛЕМИ ЈАБОЛКА КОИ СО СИГУРНОСТ ЌЕ ВЕ ЗАСИТАТ, ПОМАЛКУ КАЛОРИИ ЌЕ ВНЕСЕТЕ И ШТО Е НАЈВАЖНО ЌЕ ИМАТЕ ВО ОРГАНИЗМОТ ВНЕСЕНО ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ПОТРЕБНИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ЗДРАВЈЕТО.

НЕКОЛКУ СЛАТКИ ЗАДОВОЛСТВА И КОЛКУ ВРЕМЕ ЌЕ ВИ БИДЕ ПОТРЕБНО ДА СЕ ДВИЖИТЕ ЗА ДА НЕ СЕ ПРЕТВОРАТ ВО МАСНИ НАСЛАГИ НА СТОМАКОТ.


Извор: Среќа.мк