Погледнете во шолјата кафе и видете што ве очекуваЛуѓето најмногу веруваат кога некој им гледа на кафе. Фигурите на ѕидовите на чашата се толкуваат на следниов начин: човечката силуета значи средба за вљубените и банкрот за богатите.


Контурите на згради претскажуваат за среќата за богатите и страдањето на сиромашните. Контурите на растенија претскажуваат скандали и разделби, неуспеси во работата и длабока тага. Силуети на животни претскажуваат опасност и предупредуваат дека треба да се пазите од лоши луѓе меѓу најблиските.

Човечката силуета навестува неодамнешен состанок со најблиските, и неповратна загуба за оние кои биле ограбени на еден или друг начин. Раскошната куќа или замок е предвесник за сиромаштија. Силуетата на кула секогаш е добар знак, особено што се однесува до бизнис плановите. Контурите на полјани и долини, особено со овци кои пасат, значи радост и исполнување на желбите. Дрвјата значат пречки во работата. Густата шума е предзнак за неочекувани расправии со роднини, пријатели или љубовник.


Ако шумата е поделена на два дела од река, тоа значи дека околу вас има луѓе кои се обидуваат да ве уништат, но нема да имаат шанса да го постигнат тоа.

Силуетата на црква значи неодамнешна свадба за оние кои се заљубени, и брзо враќање на оние кои ги нема.


Силуетата на коњ значи претстојна опасност од лоши луѓе, а исто така голема материјална загуба.

Силуетата на голема врата значи враќање на некој близок или гостин, а ако има повеќе силуети на луѓе, тоа значи дека вие ќе се запознаете со весело друштво.