Најтешкaта сексуална поза што доведува до моќен оргазамДобар секс е еден од предусловите за здрава и среќна врска.

Експериментите во кревет внесуваат дополнителна свежина и возбуда во односите меѓу мажот и жената, а испробувањето на различни секс пози води до нови чувства.

И додека мисионерската, кучешката и 69 длабоко пуштиле корени во сексуалниот живот на современите парови, нови и далеку покомплексни пози стануваат се повеќе популарни со примамливи ветувања за моќни оргазми.

Запознајте се со позата “Надолу со главата” – позиција која може да ги однесе дамите на седмо небо, убедени се експертите.

Оваа секс поза сепак може да се дефинира како една од најтешките и може да се практикува само ако интимните партнери се во добра физичка форма.

Што е тоа? Жената лежи на грб и стои на позицијата “Свеќа”.

Неопходно е малку да ги изострите нозете на колената.

Мажот се позиционира над неа, стапувајки блиску до нејзиното рамо. Тој треба да се придржува со рацете и нозете за максимална удобност. Меѓутоа, мора да внимава да не си наштети на половината или вратот.

“Тајната” на оваа поза е тоа дека крвта слегува во главата на жената што носи чувство на многу моќен и незаборавен оргазам.