Креативни начини како да му кажете на Вашиот партнер дека сте бременаВеста дека наскоро семејството ќе се прошири со бебе е прекрасна, за сите.

Но, како тоа да му го кажете на Вашиот партнер?

Еве нешто што би ви препорачале:

1. На вашиот стомак нацртајте правоаголна линија и малку исполнете ја внатрешноста под правоаголната линија така што ќе напишете Тато, доаѓам за 8 месеци.

2. Купете некаква гардероба за мало бебе, ставете ја во фиока каде што е облеката на Вашиот партнер а врз неа оставете порака-тато направи место и за мене.

3. Испечатете блуза со сликичка на бебе, а под неа натпис – Сега сум во мешето на мама а кога ќе излезам ќе ве гушнам двајцата. Со таа блуза пречекајте го вашиот партнер.

4. Направете или порачајте торта со форма на ембрион и со кратка порака – Сега сум уште мало, кога доволно ќе пораснам, ќе дојдам.

Со овие пораки ќе внесете промени во Вашиот дом и полесно ќе прифатите дека сега не сте сами.

Автор: Даниела Ангелова