Кој е најдобриот македонски алтернативен музички спот за 2015 годинаВо гласањето кое се одвиваше преку фејсбук страницата Алтернативна Сцена македонската публика го одбра најдобриот македонски алтернативен спот за 2015 година. Од вкупно 1716 гласови, на првото место заврши бендот Визија и спотот за песната „Гласот на мојата душа” со освоени 383 гласови, додека пак на втората и третата позиција завршија Брука бенд („До Преѓе”) и ПМГ Колектив (80-ти) со 351, односно 311 гласови, понатаму следуваа бендовите Steel Temple, Autmind, Апсаздан, Санаториум, Колт, Телемама, Foolish Green, Сиз, Мугер Фугер, Паркети итн.


2015 година се покажа како многу продуктивна за алтернативната сцена, а доказ за тоа е и бројот на учесници во оваа анкета, што покажува дека македонските алтернативни бендови сосема добро си ја завршиле својата работа.

Линк до победничкиот спот: