Кога вашата мајка почине, бидете сигурни во една работаДенот кога ќе ја изгубите мама ќе биде најлошиот и најтажниот ден во животот. Кога таа ќе замине, сè ќе се промени засекогаш. Ќе почнете да чувствувате нешто што дури и не сте знаеле дека постои. Ќе размислите за нешто што порано не ви се случило. Ќе бидете изненадени од тоа што претходно не сте забележале.


Тоа ќе биде нешто ново и ќе ви го скрши срцето.

Без разлика колку години имате, ќе почувствувате дека на оваа земја и недостасува мајка ви. Ќе сфатите колку е важна и драга таа за вас. Колку ја сакавте, колку го зедовте нејзиното присуство и љубов здраво за готово. И само кога ќе изгубите некој близок, буквално сте парализирани од мислата: „Каде е таа сега, во кој свет?“


Ќе ви кажеме каде е: со тебе! Иако изгледа неверојатно, но мама е секогаш со вас. Таа засекогаш останува ваш ангел чувар што никогаш не те напушта или те заборава. Невозможно е да се поверува, но сè уште го мирисате нејзино присуство. Вие нема да можете да ја допрете, да ја повикувате, но таа секогаш ќе биде на ваша страна. Понекогаш твоето срце само ќе ги пее зборовите на вистинската среќа и ќе речеш „Мама“ и покрај тоа што таа одамна ја нема.

Со денови, месеци и години, ќе се прашувате дали таа знае колку ја сакавте, колку ви недостига, колку ви значи … Виновникот ќе ве изеде секој ден затоа што не рековте дека повеќе ја сакате, не поминавте повеќе време со неа, немав повеќе време за вас двајца…

Текстот продолжува на следната страна:

Страни: 1 2