Како да фатите некој ако ве лаже | Lady

Како да фатите некој ако ве лаже


Да бидеш излажан навистина не е пријатно, а понекогаш може да биде дури и опасно по живот. Само спомнете колку пати ве излажале да купите нешто што се покажало со лош квалитет или сосема не безбедно за употреба.

Насекаде има лажговци, при тоа многу “испечени”. Но, дури и најдобрите не можат да го контролираат она што не знаат дека го прават.

Еве неколку гестови што повеќето луѓе би ги направиле автоматски (и несвесно), кога кажуваат лага:

1. Лажгото ќе го препознаете по гестовите на негативната самопроценка. Тоа се допирањето на носот или ушите. Да, навистина звучи глупаво, но речиси сите ние го правиме, без да го сфаќаме.

2. Контактот со очи речиси секогаш се намалува кога се изрекува лага. Ако ве убедуваат во нешто, тогаш не треба да му верувате на кажаното.

Страни: 1 2