Исповед на човек чија сопруга била спасена од министерот Филипче: Еве што се случилоДејан Димитровски во групата на фејсбук под име „И јас сум Венко Филипче -поддршка“ го напиша своето искуство:


За Венко…

Пред 7 години сопругата на 31 годишна возраст доби прскање на анеуризма во мозокот(нема да пишувам за голготата додека не примија на одделение во неврохирургија) ..


По итните проверки лекарскиот тим одлучува веднаш утредента да ја оперираат поради големо крварење иако според некои медицински правила требало да поминат 21 ден за да има помалку ризик со смртни последици. Вечерта додека чекав во ходниците доагаа сестри и прашуваа дали би сакал да разговараат со некои доктори да ја оперираат иако не им беше смена.( најверојатно беше во прашање нешто околу пазар) .

Текстот продолжува на следната страна:


Страни: 1 2 3