Сите пишуваат за ова ХИТ КАФЕ кое секој може да си го направи домаОвој најнов хит доаѓа од сферата на гастрономијата, а овој пат трикот го покажуваат популарните Тик-Ток. Популарната видео платформа, за само неколку дена, им овозможи на милиони луѓе ширум светот да направат кафе Далгона дома!


Во последниве денови, се чини дека сите го пијат ова ново хит кафе, и решивме да истражиме за што се работи.

Некој го нашол овој домашен рецепт, кој веројатно воопшто не е нов, бидејќи овие типови ’кафе’ се веќе добро познати во светот. Кафето Далгона е исто така наречено грчко фрапе или грчко ладно кафе, исто така е познато и како кафе Фени Хуи во Индија, каде всушност се смета за рачно кршен мраз со капучино … Ако сакавме да истражуваме во која било друга земја, веројатно ќе го најдевме повторно во оваа или онаа варијанта.


Како да го направите кафето Далгома прочитајте на следната страна:

Страни: 1 2