Фестивалот Пинкпоп најави нови музички имиња за 2021 годинаФестивалот Пинкпоп најави нови музички имиња за 2021 година. Еден од нив е ирскиот бенд Инхалер. Младиот бенд се појави на програмата и е подготвен за големата работа, велат музичките критичари.


Европската програма за размена на таленти (ЕТЕП) беше воведена во 2003 година за да се овозможи „размена“ на европски уметници низ Европа во поголем обем од кога било досега. ЕТЕП, иницијатива на ЕСНС, ги олеснува резервациите за европски акти на фестивалите надвор од нивните матични земји и генерира обемно медиумско покритие за овие уметници во соработка со Европската унија за радиодифузија (ЕБУ), канцелариите за извоз и локалните медиуми. На овој начин, ЕТЕП сака да ги зајакне меѓународните кариери на европски бендови и артисти. Пинкпоп ја поддржува оваа иницијатива уште од нејзиното основање и исто така се обидува секоја година да даде место на фестивалот од ветувачки чин од Европа.


Освен Инхалер на овој фестивал ќе настапи и Thelonious Monster. Групата на фронтменот Боб Форест веќе беше на сцената во Ландграф во 1993 година.