Зошто денешните 30-годишници изгледаат помлади од тие пред нив?Според една британска студија од 2010 година, нашата младост завршува на 35 години, а нашата старост на 58 години. Затоа, 30-годишниците сè уште може да се сметаат себеси за млади.


Веб-страницата BrightSide даваат неколку објаснувања за мистериите од оваа ера и зошто модерните жени изгледаат поинаку од оние во минатото.

Тие гледаат на возраста поинаку


Стереотипот дека 30-годишнината става крај на младоста и забавата за една жена е веќе скршен. Жените сега се свесни дека нивната трета деценија е една одлична возраст, и тие веќе не се грижат за бројките на нивната роденденска торта.

Продолжува на следната страна:


Страни: 1 2 3 4 5 6