СЕ ОТВОРИ НАЈГОЛЕМАТА ПРОДАВНИЦА НА БЕНЕТОН ВО ИСТ ГЕЈТ МОЛДенес, 23 март од 12 часот се отвораат вратите на најголемата продавница на италијанскиот бренд Benetton во нашата држава и регионот. Еден од најпопуларните светски брендови отсега достапен и во трговскиот центар Ист Гејт Мол.


Освен најновата пролетна и летна колекција на United Colors of Benetton, во продавницата за прв пат кај нас ќе биде достапна и колекцијата за долна облека Undercolor of Benetton, а како дел од групацијата ќе биде присутен и брендот Sisley со најновите колекции. Италијанскиот бренд е водечки бренд во креативност и квалитет од најмалите па се до возразните, односно секој може да го најде своето ново омилено парче или нова поло маичка во новата продавница. Продавницата се наоѓа на првиот кат во трговскиот центар Ист Гејт Мол.

Ист Гејт Мол и понатаму работи портфолиото на брендови во трговскиот центар да биде унукатно како би се овозможило едно поинакво и уникатно шопинг искуство и полека, но сигурно трговскиот центар станува омилена дестинација за шопинг за сите љубителите на урбани, секојдневни и модерни парчиња облека.
По повод отворањето на продавницата, колекциите ќе бидат достапни со промотивен акциски попуст.